Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.


Bezig met verzenden...
Sluiten

Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.

Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.

Bezig met verzenden...
Sluiten

Stel een nieuw wachtwoord in voor uw account


Bezig met verzenden...
Sluiten

U heeft uw Verklaring Geen Gebruik succesvol bevestigd.Binnen 3 weken ontvangt u van ons een creditfactuur. U kunt onderstaand uw e-mailadres voor digitale facturen opgeven. Als u geen e-mailadres opgeeft, verzenden wij de factuur naar het e-mailadres waarop u de Verklaring ontving.


Bezig met verzenden...
Sluiten
English
Heeft u een factuur ontvangen?
Let op: scholen en andere onderwijsinstellingen loggen in via de pagina Onderwijs.

Wie zijn wij?

Stichting Reprorecht zorgt met de reprorechtregeling dat bedrijven voor een passend bedrag informatie digitaal en op papier kunnen kopiëren, en dat de vergoeding terechtkomt bij de makers.


Over ons


Waarom betaalt u een reprorechtvergoeding?

Teksten, afbeeldingen en foto's mag u niet zomaar delen, printen of kopiëren. Dit creatieve werk is beschermd door het auteursrecht en u betaalt een redelijke vergoeding voor het gebruik binnen uw organisatie.

Waarom betalen?


Waarom is reprorecht belangrijk?

Door te betalen voor auteursrecht kan uw bedrijf blijven profiteren van de informatie die u gebruikt. U draagt bij aan de ontwikkeling en het voortbestaan van de creatieve industrie in Nederland.

Belang van Reprorecht


Actueel

De paarse Reprorecht-envelop wordt een witte envelop

Vergoedingenoverzicht 2024

Verdeling auteurs en uitgevers

Wat doen we met de vergoedingen?

We verdelen ongeveer 88% van de vergoedingen ieder jaar onder de rechthebbenden: auteurs, beeldmakers en uitgevers. De makers ontvangen hun vergoeding via Stichting Lira of via Stichting Pictoright.
Vergoeding voor makers  


Hoe wordt de vergoeding vastgesteld?

De reprorechtvergoeding stellen we vast in samenspraak met VNO-NCW en MKB Nederland. Dat doen we op basis van het aantal fte's in uw bedrijf en periodiek onafhankelijk en gezamenlijk onderzoek naar het hergebruik in uw branche.
De reprorechtvergoeding


Is de reprorechtregeling verplicht?

Als in uw bedrijf auteursrechtelijk beschermd werk gedeeld wordt, moet u de toestemming van de rechthebbenden en de vergoeding geregeld hebben.


Wat staat hierover in de wet?


Publicaties

Onze visie

Transparantieverslag (jaarverslag en jaarrekening) 2023

Reprorecht informatie brochure