English
Hebt u een brief ontvangen?
Voor ondernemers is er de Regeling Reprorecht Bedrijfsleven. Log in voor informatie voor u op maat. Uw inloggegevens staan op uw factuur.

De reprorechtvergoeding: waarom?

Regeling Reprorecht Bedrijfsleven

Bedrijven betalen aan Stichting Reprorecht een vergoeding voor het (digitaal) kopiëren uit boeken, kranten, tijdschriften en websites van uitgevers. Stichting Reprorecht betaalt de vergoeding door aan de makers van die publicaties.

Ieder bedrijf gebruikt informatie

Vrijwel alle bedrijven maken kopieën uit kranten, tijdschriften, boeken en websites van uitgevers. Voorbeelden:
>>> Lees meer


Waarom Reprorecht?

De schrijvers, fotografen, uitgevers, vertalers, vormgevers en illustratoren hebben recht op een vergoeding voor het kopiëren van hun werk. Dankzij de reprorechtregeling kunt u die vergoeding op een makkelijke manier betalen.
>>> Lees meer


Nu ook digitaal gebruik

Sinds 2013 regelen ondernemingen ook hun digitale gebruik met Stichting Reprorecht
>>> Lees meer


Regeling afgestemd op de wensen van individuele ondernemers

Organisaties van uitgevers, schrijvers en andere makers stellen de Regeling Reprorecht Bedrijfsleven op in nauw overleg met VNO-NCW en MKB-Nederland.
>>> Lees meer


Wat mogen ondernemers doen met de Regeling Reprorecht Bedrijfsleven?

Bedrijven met een reprorechtregeling mogen artikelen (uit kranten en tijdschriften) en korte gedeelten (uit boeken) scannen, e-mailen, printen, op intranet plaatsen en fotokopiëren. Hierbij gaat het om intern gebruik.

Regels en beperkingen
Er zijn grenzen aan welk gebruik is toegestaan. Die grenzen staan in de licentievoorwaarden. We hebben deze regels en beperkingen in begrijpelijke taal samengevat.
>>> Lees meer

Vergoedingenoverzicht 2013-2014

Op de volgende pagina vindt u het vergoedingenoverzicht 2013-2014. 
>>> Lees meer


Informatie voor u op maat 

Wilt u meer weten over de Regeling Reprorecht Bedrijfsleven? Of wilt u uw gegevens wijzigen? Hebt u een vraag? Log in voor alle informatie die voor uw bedrijf van toepassing is. Het inlogvenster staat rechts bovenaan deze pagina. Uw inloggegevens staan op uw factuur.    

Kopiëren, rechtvaardig en eenvoudig geregeld