Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.


Bezig met verzenden...
Sluiten

Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.

Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.

Bezig met verzenden...
Sluiten

Stel een nieuw wachtwoord in voor uw account


Bezig met verzenden...
Sluiten

U heeft uw Verklaring Geen Gebruik succesvol bevestigd.Binnen 3 weken ontvangt u van ons een creditfactuur. U kunt onderstaand uw e-mailadres voor digitale facturen opgeven. Als u geen e-mailadres opgeeft, verzenden wij de factuur naar het e-mailadres waarop u de Verklaring ontving.


Bezig met verzenden...
Sluiten
English

Hoe stellen jullie de vergoeding voor mijn bedrijf vast?

De reprorechtvergoeding stellen we vast in samenspraak met VNO-NCW en MKB Nederland. Dat doen we op basis van het aantal fte's in uw bedrijf en periodiek gezamenlijk onderzoek naar het digitaal en op papier kopiëren in uw branche. Het onderzoek wordt door onafhankelijk onderzoeksbureau Kantar (voorheen Veldkamp TNS-NIPO) periodiek herhaald.

Het uitgangspunt van de reprorechtregeling is een zo eenvoudig mogelijke uitvoering van het reprorecht, voor iedereen. Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven hebben aangegeven dat het niet wenselijk is dat bedrijven alle kopieën, scans, etc. van iedere medewerker moeten bijhouden, vanwege de administratieve rompslomp die dat zou geven.

Daarom is gekozen voor een jaarlijkse vergoeding die past bij het hergebruik in bedrijven in verschillende branches en van verschillende grootte. De reprorechtregeling en de tarieven zijn bepaald in overleg met VNO-NCW en MKB-Nederland, en met goedkeuring van het College van Toezicht, na uitgebreid gezamenlijk en onafhankelijk marktonderzoek naar het hergebruik van informatie in het Nederlandse bedrijfsleven.

De hoogte van de reprorechtvergoeding stellen we vast op basis van het aantal fte in uw bedrijf en het meestvoorkomende hergebruik in uw branche. Ook dit gaat in samenspraak met bovengenoemde organisaties. Uw bedrijf ontvangt op basis van uw KVK-inschrijving eens per jaar de reprorechtfactuur. Bedrijven tot 20 fte ontvangen eens per twee jaar de reprorechtfactuur, om de administratieve lasten voor kleine bedrijven zo laag mogelijk te houden.

Als u meent dat de vergoeding op uw reprorechtfactuur niet past bij wat medewerkers in uw bedrijf digitaal en op papier kopiëren, neemt u dan contact met ons op door een bericht te sturen via onze webportal (inloggegevens staan op uw factuur) of bel ons op 0900 202 28 29.

Andere vragen over reprorecht:

Bekijk alle veelgestelde vragen >


Vorige paginaterug naar ondernemers