Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.


Bezig met verzenden...
Sluiten

Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.

Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.

Bezig met verzenden...
Sluiten

Stel een nieuw wachtwoord in voor uw account


Bezig met verzenden...
Sluiten

U heeft uw Verklaring Geen Gebruik succesvol bevestigd.Binnen 3 weken ontvangt u van ons een creditfactuur. U kunt onderstaand uw e-mailadres voor digitale facturen opgeven. Als u geen e-mailadres opgeeft, verzenden wij de factuur naar het e-mailadres waarop u de Verklaring ontving.


Bezig met verzenden...
Sluiten
English

Actueel

Op deze pagina vindt u actualiteiten over Stichting Reprorecht, de reprorechtvergoeding en de reprorechtregeling.


Hoe gaat Reprorecht om met de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers?

We zijn ons bewust van de omstandigheden in het Nederlandse bedrijfsleven door het coronavirus en de overheidsmaatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan. Als u voor uw bedrijf door de gevolgen van het coronavirus een betalingsregeling wilt treffen, is dat mogelijk.

Neemt u dan contact op via 0900 202 28 29. U kunt ook inloggen op de ondernemerspagina met de gegevens op uw factuur en via Mijn reprorecht een wijziging doorgeven of het contactformulier gebruiken.


De coronacrisis en het belang van de reprorechtvergoeding voor rechthebbenden

De gevolgen van het coronavirus en de overheidsmaatregelen om de verspreiding ervan tegen te gaan worden ervaren door veel Nederlandse ondernemers. Onder deze ondernemers zijn ook de rechthebbenden aan wie Stichting Reprorecht de vergoedingen uitkeert: uitgeverijen en makers die als ZZP’er in de creatieve en mediasector werken, zoals freelance schrijvers, journalisten, vertalers en fotografen.

Zij verzorgen de informatie die dagelijks binnen veel bedrijven gedeeld wordt, ook in deze tijd. Het gaat bijvoorbeeld om de journalisten en fotografen achter de krantenartikelen die collega’s naar elkaar mailen.

Met de reprorechtvergoeding betaalt u een passende auteursrechtenvergoeding voor de teksten en afbeeldingen die in uw bedrijf gedeeld worden. Stichting Reprorecht keert deze vergoeding uit aan de tekstauteurs, beeldmakers en uitgeverijen.

Door de vergoeding te betalen respecteert u niet alleen het auteursrecht: in deze tijd toont u ook solidariteit naar andere ondernemers die uw bedrijf helpen met de informatie die ze verzorgen. U helpt hen de coronacrisis door te komen. Daarmee zorgt u er ook voor dat op de langere termijn het aanbod aan waardevolle (vak)informatie voor uw bedrijf in stand blijft.

Belangrijk om te weten is dat Stichting Reprorecht 86% van de vergoedingen doorbetaalt aan de rechthebbenden; de 14% gebruiken we voor de bedrijfsvoering. We hebben geen winstoogmerk.


terug naar ondernemers