Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.


Bezig met verzenden...
Sluiten

Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.

Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.

Bezig met verzenden...
Sluiten

Stel een nieuw wachtwoord in voor uw account


Bezig met verzenden...
Sluiten

U heeft uw Verklaring Geen Gebruik succesvol bevestigd.Binnen 3 weken ontvangt u van ons een creditfactuur. U kunt onderstaand uw e-mailadres voor digitale facturen opgeven. Als u geen e-mailadres opgeeft, verzenden wij de factuur naar het e-mailadres waarop u de Verklaring ontving.


Bezig met verzenden...
Sluiten
English

Actueel

Op deze pagina vindt u actualiteiten over Stichting Reprorecht, de reprorechtvergoeding en de reprorechtregeling.


Juni 2022: pilot met digitale facturatie en e-facturatie

In juni 2022 stuurde Reprorecht digitale facturen en e-facturen aan bedrijven. Dit was onderdeel van een pilot om te kijken of Reprorecht op den duur helemaal over kan gaan op digitale facturatie en e-facturatie. Veel bedrijven geven bij ons aan dat zij hun facturen bij voorkeur digitaal of als e-factuur ontvangen. Dit is belangrijk om het gebruik van papier te verminderen en scheelt ook in de kosten voor Reprorecht, zodat er een hogere vergoeding voor de auteurs, beeldmakers en uitgevers over blijft.

Bedrijven die hebben aangegeven dat zij hun factuur digitaal willen ontvangen, ontvingen tijdens de pilot een e-mail met de factuur als pdf-bestand en als xml-bestand in de bijlage. Bedrijven met een Peppol-ID ontvingen een e-factuur (xml-bestand) via hun ID.

Heeft u een digitale factuur of e-factuur van ons ontvangen, en heeft u vragen?
Neem gerust contact met ons op: rechts op deze pagina vindt u ons telefoonnummer. Of u logt in op onze webportal met de inloggegevens op uw factuur en gebruikt het contactformulier. Als u inlogt voor het contactformulier, hebben wij direct uw gegevens erbij en kunnen wij u beter van dienst zijn.

Wilt u in de toekomst ook een digitale factuur of e-factuur ontvangen?
Geef uw e-mailadres en/of Peppol ID door

  • Om voortaan een digitale factuur per e-mail met een pdf-factuur als bijlage te ontvangen: log in op onze webportal met de inloggegevens op uw factuur, en verstuur uw e-mailadres voor digitale facturen via het pop-up venster dat direct verschijnt. Ziet u geen pop-up? Ga dan rechtsboven via het menu Mijn Reprorecht naar Mijn gegevens: ook hier kunt u uw e-mailadres voor digitale facturen invoeren.
  • Om voortaan een e-factuur via Peppol te ontvangen: stuur een e-mail met uw Peppol ID naar info@reprorecht.nl.

Wat is een digitale factuur?
Een digitale factuur is e-mail met de factuur als pdf-bestand en als xml-bestand in de bijlage.

Wat is een e-factuur?
Een e-factuur is een digitaal (xml-)bestand, dat wij versturen via het Peppol-netwerk. De e-factuur wordt dan automatisch in uw systeem voor factuurverwerking gezet. Meer informatie van de Rijksoverheid over Peppol vindt u hier.


terug naar ondernemers