Wilt u in de toekomst uw reprorechtfactuur digitaal ontvangen?Vul dan hier uw e-mailadres voor digitale facturen in.


Bezig met verzenden...
Sluiten
English
Heeft u een factuur ontvangen?
Voor de reprorechtregeling betaalt u één bedrag, waarmee de toestemming voor kopiëren uit veel online en offline bronnen in één keer is geregeld.

Wie zijn wij?

Stichting Reprorecht zorgt met de reprorechtregeling dat bedrijven voor een passend bedrag informatie digitaal en op papier kunnen kopiëren, en dat de vergoeding terechtkomt bij de makers.

Over ons


Waarom betaalt u een reprorechtvergoeding?

Teksten, afbeeldingen en foto's mag u niet zomaar delen, printen of kopiëren. Dit creatieve werk is beschermd door het auteursrecht en u betaalt een redelijke vergoeding voor het gebruik binnen uw organisatie.

Waarom betalen?


Waarom is reprorecht belangrijk?

Door te betalen voor auteursrecht kan uw bedrijf blijven profiteren van de informatie uit (digitale) kranten, boeken en tijdschriften die u gebruikt. U draagt dan bij aan de ontwikkeling en het voortbestaan van de creatieve industrie in Nederland.
Het belang van reprorecht


Wat doen we met de vergoedingen?

We verdelen 86% van de vergoedingen ieder jaar onder de rechthebbenden: auteurs, beeldmakers en uitgevers. De makers ontvangen hun vergoeding via hun uitgever, via Stichting Lira of via Stichting Pictoright.
Vergoeding voor makers  

Hoe wordt de vergoeding vastgesteld?

De reprorechtvergoeding stellen we vast in samenspraak met VNO-NCW en MKB Nederland. Dat doen we op basis van het aantal fte's in uw bedrijf en periodiek onderzoek naar het hergebruik in uw branche.
De reprorechtvergoeding


Is de reprorechtregeling verplicht?

Als in uw bedrijf auteursrechtelijk beschermd werk gedeeld wordt, moet u de toestemming van de rechthebbenden en de vergoeding geregeld hebben.

Wat staat hierover in de wet?


Actueel

Actuele berichtgeving

Vergoedingenoverzicht 2018

Uitgeversverdeling 2018


Publicaties

Onze visie

Jaarverslag 2017

Reprorecht informatie brochure