Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.


Bezig met verzenden...
Sluiten

Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.

Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.

Bezig met verzenden...
Sluiten

Stel een nieuw wachtwoord in voor uw account


Bezig met verzenden...
Sluiten

U heeft uw Verklaring Geen Gebruik succesvol bevestigd.Binnen 3 weken ontvangt u van ons een creditfactuur. U kunt onderstaand uw e-mailadres voor digitale facturen opgeven. Als u geen e-mailadres opgeeft, verzenden wij de factuur naar het e-mailadres waarop u de Verklaring ontving.


Bezig met verzenden...
Sluiten
English

De vernieuwde reprorechtregeling voor bibliotheken

De regeling tot en met 2023

Tot en met 2023 ontving u een factuur op basis van de kopieervolumes die u ieder jaar doorgaf aan Stichting Leenrecht. Deze regeling zorgde voor extra administratieve last voor de bibliotheken. Bovendien was de regeling niet meer actueel: er werd alleen een vergoeding betaald voor papieren fotokopieën.

Vernieuwde regeling in 2024: eerlijk en bovendien eenvoudiger

In 2024 is uw regeling vernieuwd. Deze regeling past Stichting Reprorecht al toe bij vrijwel alle andere organisaties. Het is een eerlijke en eenvoudige regeling waarbij u geen kopieervolume meer hoeft door te geven. De hoogte van de vergoeding wordt voortaan vastgesteld aan de hand van het aantal fte dat werkzaam is bij de bibliotheek (het aantal medewerkers omgerekend naar voltijdmedewerkers). Dit aantal fte omvat ook de vrijwilligers.

Bovendien is de regeling geactualiseerd, omdat in deze tijd vooral veel digitaal hergebruik plaatsvindt. Met de oude regeling was alleen het maken van papieren fotokopieën geregeld. Met de nieuwe regeling is ook het maken van digitale kopieën geregeld.


Wilt u inloggen bij Mijn Reprorecht of was u al ingelogd?

Naar Mijn Reprorecht


terug naar overheid