Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.



Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.


Bezig met verzenden...
Sluiten

Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.

Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.

Bezig met verzenden...
Sluiten

Stel een nieuw wachtwoord in voor uw account


Bezig met verzenden...
Sluiten

U heeft uw Verklaring Geen Gebruik succesvol bevestigd.



Binnen 3 weken ontvangt u van ons een creditfactuur. U kunt onderstaand uw e-mailadres voor digitale facturen opgeven. Als u geen e-mailadres opgeeft, verzenden wij de factuur naar het e-mailadres waarop u de Verklaring ontving.


Bezig met verzenden...
Sluiten
English

De reprorechtregeling voor zakelijk gebruik

Teksten, afbeeldingen en foto’s mag u niet zomaar delen, printen of kopiëren. Dit creatieve werk is beschermd door het auteursrecht. Stichting Reprorecht zorgt met de reprorechtregeling dat organisaties voor een passend bedrag informatie digitaal en op papier kunnen kopiëren voor intern gebruik, en dat de vergoeding terechtkomt bij de makers.

In de reprorechtregeling zijn de wettelijke vergoeding voor fotokopiëren en de licentievergoeding voor digitaal hergebruik samengebracht. Zo hoeft u niet voor ieder document dat medewerkers delen of kopiëren met alle rechthebbenden afzonderlijk afspraken te maken. U betaalt jaarlijks één bedrag voor het delen en kopiëren van auteursrechtelijk beschermd materiaal in uw organisatie.

Hoe wordt de hoogte van de vergoeding bepaald?

Vertegenwoordigers van brancheorganisaties hebben aangegeven dat het niet wenselijk is dat organisaties alle kopieën, scans, etc. van iedere medewerker moeten bijhouden, vanwege de administratieve rompslomp die dat zou geven. Daarom is gekozen voor een jaarlijkse vergoeding die past bij het hergebruik in organisaties in verschillende branches en van verschillende grootte.

De reprorechtregeling stellen we vast in samenspraak met de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. Dat doen we op basis van onafhankelijk periodiek onderzoek naar het (digitaal) kopiëren binnen organisaties. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van twee factoren:
1 - Het aantal fte in uw organisatie: hoe meer medewerkers, hoe meer kopieën er worden gemaakt.
2 - De SBI-code van uw organisatie: uit onderzoek blijkt dat het informatiegebruik binnen branches verschilt. Wij maken daarom onderscheid tussen hoog-kennisintensieve sectoren zoals zakelijke dienstverlening, openbaar bestuur en onderzoek, en laag-kennisintensieve sectoren zoals de bouwnijverheid, detailhandel en horeca.

Klik hier voor het actuele vergoedingenoverzicht en klik hier voor een overzicht van de SBI-codes en sectorindeling. De reprorechtregeling en tarieven zijn goedgekeurd door het College van Toezicht Auteursrechten.

Alternatieve bepaling van de hoogte van de vergoeding

U bent niet gebonden aan de afspraken die wij hebben gemaakt met VNO-NCW en MKB-Nederland. Als u meent dat de voorgestelde vergoeding niet past bij uw organisatie, neem dan contact met ons op om mogelijke alternatieven te bespreken. Als u nu of in de toekomst wilt afwijken van de voorgestelde vergoeding, kunt u bijvoorbeeld op eigen kosten individueel onderzoek laten uitvoeren door een onafhankelijk onderzoeksbureau naar het delen en kopiëren van auteursrechtelijk beschermd materiaal binnen uw organisatie. Stichting Reprorecht voert een wettelijke taak uit en staat onder toezicht van het College van Toezicht Auteursrechten, waardoor dergelijk onderzoek een wetenschappelijk en objectief karakter dient te hebben. Meer informatie hierover is op aanvraag beschikbaar.


Wilt u inloggen bij Mijn Reprorecht of was u al ingelogd?

Naar Mijn Reprorecht