Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.


Bezig met verzenden...
Sluiten

Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.

Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.

Bezig met verzenden...
Sluiten

Stel een nieuw wachtwoord in voor uw account


Bezig met verzenden...
Sluiten

U heeft uw Verklaring Geen Gebruik succesvol bevestigd.Binnen 3 weken ontvangt u van ons een creditfactuur. U kunt onderstaand uw e-mailadres voor digitale facturen opgeven. Als u geen e-mailadres opgeeft, verzenden wij de factuur naar het e-mailadres waarop u de Verklaring ontving.


Bezig met verzenden...
Sluiten
English

Bent u verplicht om de reprorechtfactuur te betalen?

Als in uw organisatie auteursrechtelijk beschermd werk gedeeld wordt, moet u de toestemming van de rechthebbenden en de vergoeding geregeld hebben.

Wat staat hierover in de wet?

In de Auteurswet staat dat makers als schrijvers, fotografen, illustratoren enzovoorts, recht hebben op een vergoeding voor fotokopieën van hun werk. In deze tijd vindt vooral veel digitaal hergebruik plaats. Voor digitale kopieën is een licentie nodig van de makers. Als in uw organisatie auteursrechtelijk beschermd werk gedeeld wordt, moet u de toestemming van de rechthebbenden en de vergoeding geregeld hebben.

Stichting Reprorecht is door de Minister van Justitie aangewezen om de wettelijke fotokopieervergoeding (van papier naar papier) te innen en te verdelen. De makers en uitgevers hebben Stichting Reprorecht aangewezen om de toestemming voor digitaal hergebruik namens hen te verlenen als onderdeel van de reprorechtregeling.

In de reprorechtregeling zijn de wettelijke vergoeding voor fotokopiëren en de licentievergoeding voor digitaal hergebruik samengebracht. Zo hoeft u niet voor al het hergebruik met alle rechthebbenden afzonderlijk afspraken te maken. U betaalt jaarlijks één bedrag, dat past bij uw organisatie, voor het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal in uw organisatie. Wij zorgen ervoor dat deze vergoeding terechtkomt bij de rechthebbenden.


terug naar overheid