Wilt u in de toekomst uw reprorechtfactuur digitaal ontvangen?Vul dan hier uw e-mailadres voor digitale facturen in.


Bezig met verzenden...
Sluiten
English

Facturatie PO en VO in oktober 2017

In oktober 2017 ontvangen scholen in het primair en voortgezet onderwijs een reprorechtfactuur.

Regeling inclusief digitaal hergebruik

In deze tijd is er ook digitaal hergebruik in het onderwijs: docenten stellen bijvoorbeeld zelf onderwijsmateriaal samen voor de computer in de klas, of om te printen en uit te delen. Daarom is de reprorechtregeling vanaf het schooljaar 2015-2016 uitgebreid met onder meer digitaal kopiëren: printen, scannen, e-mailen, opslaan op een computer, tablet en elektronische leeromgeving, en zelf lesmateriaal samenstellen.
Zo sluit de regeling weer aan bij de wensen en de dagelijkse praktijk in het primair en voortgezet onderwijs.

Reprorechtregeling 2017 voor het primair onderwijs

In het primair onderwijs is de vergoeding voor de reprorechtregeling vastgesteld
op € 2,37 per leerling voor schooljaar 2017-2018. De vergoeding is berekend door het aantal leerlingen van uw school per 1 oktober 2016 te vermenigvuldigen met het bedrag per leerling. Het aantal leerlingen ontvangt Stichting Reprorecht van DUO.

Reprorechtregeling 2017 voor het voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs geldt een vergoeding van € 1,82 per leerling voor schooljaar 2017-2018. De vergoeding is berekend door het aantal leerlingen van uw school per 1 oktober 2016 te vermenigvuldigen met het bedrag per leerling. Het aantal leerlingen ontvangt Stichting Reprorecht van DUO.

Voor een handige wegwijzer over welk gebruik wel en niet is toegestaan met de verschillende regelingen kijkt u op www.onderwijsenauteursrecht.nl.


terug naar onderwijs

REPRORECHT. EENVOUDIG EN EERLIJK GEREGELD

Privacy- en cookiestatement