Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.


Bezig met verzenden...
Sluiten

Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.

Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.

Bezig met verzenden...
Sluiten

Stel een nieuw wachtwoord in voor uw account


Bezig met verzenden...
Sluiten

U heeft uw Verklaring Geen Gebruik succesvol bevestigd.Binnen 3 weken ontvangt u van ons een creditfactuur. U kunt onderstaand uw e-mailadres voor digitale facturen opgeven. Als u geen e-mailadres opgeeft, verzenden wij de factuur naar het e-mailadres waarop u de Verklaring ontving.


Bezig met verzenden...
Sluiten
English

Veelgestelde vragen

 • Algemeen
  • Wilt u uw reprorechtfactuur digitaal ontvangen?

   Stichting Reprorecht wil in de toekomst haar facturen en correspondentie digitaal versturen. Daarom kunt u nu uw emailadres voor digitale facturen opgeven als u inlogt op onze webportal. Daar kunt u nu al een digitale versie van uw factuur downloaden.

 • Inloggen
  • Hoe moet ik inloggen?

   U logt in met uw relatienummer en wachtwoord in het paarse inlogblok op de Ondernemerspagina. Ook vindt u een grijs inlogblok aan de rechterkant van alle andere pagina's voor ondernemers.

   Indien u nog geen eigen wachtwoord heeft ingesteld gebruikt u de toegangscode op de factuur.

    

   X

  • Hoe kom ik aan mijn inloggegevens?

   Uw inloggegevens (uw relatienummer en toegangscode) staan op uw factuur.

   Eigen wachtwoord: u wordt via een pop-up gevraagd om een eigen wachtwoord in te stellen als u de eerste keer inlogt, of als u dit eerder nog niet heeft gedaan. Als u een eigen wachtwoord heeft ingesteld, gebruikt u voortaan dit wachtwoord om in te loggen. De toegangscode werkt niet meer als u een eigen wachtwoord heeft ingesteld.

   Bent u uw factuur kwijt? Vraag dan uw inloggegevens opnieuw aan via het contactformulier.

   Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan op 'Wachtwoord vergeten?' onderaan het paarse inlogblok op de Ondernemerspagina en volg de instructies.

  • Mijn inloggegevens werken niet.

   Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan op 'Wachtwoord vergeten?' onderaan het paarse inlogblok op de Ondernemerspagina en volg de instructies.

   Ontvangt u geen e-mail met tijdelijke inlogcode? Controleert u voor de zekerheid uw spam-map. Als u geen e-mail heeft ontvangen, neemt u dan telefonisch contact met ons op.

 • Uw reprorechtfactuur
  • Mijn stichting of vereniging heeft een reprorechtfactuur ontvangen, wat nu?

   De informatie voor Ondernemers op deze website is ook voor verenigingen en stichtingen. Als medewerkers of vrijwilligers binnen uw stichting of vereniging digitale en papieren kopieën maken om intern te delen, heeft uw stichting of vereniging hiervoor een reprorechtregeling nodig. Deze verkrijgt u door de factuur voor de Regeling Reprorecht Bedrijfsleven te voldoen.

  • Ik krijg een brief met een factuur, maar ik kopieer nooit. Niet digitaal en niet op papier. Wat nu?

   Voor kleine bedrijven tot 20 fte

   Als dit bij uw bedrijf het geval is vragen wij u om in te loggen en dan via de link 'toon andere mogelijkheden' te verklaren dat u nooit materiaal uit kranten, tijdschriften of boeken kopieert en dat u geen gebruik wilt maken van de licentie van Reprorecht.

   Voor bedrijven vanaf 20 fte

   Als dit bij uw bedrijf het geval is vragen wij u om in te loggen en dan via de link 'toon andere mogelijkheden' aan te geven dat u een registratieregeling wilt. Daarbij voert u een periode een kopieeradministratie. De registratieregeling stond vroeger bekend als de Veldkampregeling.

  • Ik ben benaderd door een bedrijf dat aanbiedt bezwaar te maken en/of onderzoek te doen naar het (digitaal) kopiëren in mijn bedrijf (o.a. Eerlijk Auteursrecht).

   Stichting Reprorecht voelt zich er verantwoordelijk voor om u voor dergelijke praktijken te waarschuwen, zodat u geen onnodige kosten maakt. Onderzoeken die dergelijke bureaus aanbieden, zijn niet onafhankelijk en voldoen niet aan de minimale kwaliteitseisen. Een onderzoek van een dergelijke partij kan en zal Stichting Reprorecht dus niet overnemen.

   Dit is recent ook onderschreven door de rechtbank Den Haag bij een rechtszaak die tegen Stichting Reprorecht was aangespannen.

   Stichting Reprorecht adviseert niet in zee te gaan met bureaus die niet zijn aangesloten bij de Research Keurmerk Groep van MOA. Wij raden aan om contact op te nemen met Vincent van Duijn en Edin Husagic van relatiebeheer van Stichting Reprorecht, op telefoonnummer 023 - 870 02 13.

  • Mijn bedrijf is gestopt. Moet ik toch betalen?

   Nee. Als u inlogt kunt u aangeven dat uw bedrijf niet langer actief is. Als dat nodig is crediteren wij (eventueel gedeeltelijk) de factuur.

  • Ik heb een opmerking over mijn factuur, wat nu?

   Denkt u dat er iets niet klopt, of is er iets veranderd in uw situatie? Wij helpen u graag. Log in met uw debiteurnummer en toegangscode (te vinden op uw factuur) om wijzigingen door te geven of een vraag te stellen. Grote bedrijven kunnen contact opnemen met hun relatiebeheerder.