Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.


Bezig met verzenden...
Sluiten

Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.

Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.

Bezig met verzenden...
Sluiten

Stel een nieuw wachtwoord in voor uw account


Bezig met verzenden...
Sluiten

U heeft uw Verklaring Geen Gebruik succesvol bevestigd.Binnen 3 weken ontvangt u van ons een creditfactuur. U kunt onderstaand uw e-mailadres voor digitale facturen opgeven. Als u geen e-mailadres opgeeft, verzenden wij de factuur naar het e-mailadres waarop u de Verklaring ontving.


Bezig met verzenden...
Sluiten
English

Vergoeding voor het kopiëren uit Nederlandse publicaties

Hier kunt u lezen hoe Stichting Reprorecht de vergoedingen verdeelt die wij innen voor het kopieren uit Nederlandse publicaties.  

Verdeling in categorieën

Bij de verdeling van reprorechtvergoedingen gebruiken we categorieën. De vergoedingen voor een aantal categorieën worden direct verdeeld onder uitgevers. De vergoedingen voor de overige categorieën worden verdeeld via verdeelorganisaties. 
>>> Lees verder

Welke uitgevers kunnen zich aanmelden?

Uitgevers in de categorieën:
  • vakbladen, wetenschappelijke tijdschriften;
  • vakboeken, wetenschappelijke boeken, studieboeken;
  • schoolboeken;
  • kranten.

Voorwaarden

  1. U hebt in het jaar waarop de verdeling betrekking heeft omzet gemaakt in een of meer van deze vier categorieën. In principe heeft de verdeling betrekking op het boekjaar dat voorafgaat aan het jaar van de verdeling.
  2. De werken die u opgeeft moeten in Nederland uitgegeven zijn. 
  3. De werken moeten verkrijgbaar zijn voor het algemene publiek. 

Hoe meldt u zich aan voor de verdeling van de reprorechtvergoedingen?

Zorg dat uw uitgeverij geregistreerd staat bij Stichting Reprorecht. Wij nodigen u jaarlijks uit voor deelname aan de verdeling. U kunt zich aanmelden door uw verzoek, en een korte omschrijving van het soort publicaties dat u uitgeeft, te mailen aan repartitie@reprorecht.nl.

Ook is het belangrijk dat u uw machtiging afgeeft aan PRO-mandaat. PRO-mandaat, als sectie van Stichting PRO van de Mediafederatie, verzamelt en beheert de machtigingen van uitgevers voor digitaal hergebruik, en machtigt Stichting Reprorecht namens uitgevers voor het verlenen van de licentie voor digitaal hergebruik.

Hoe verloopt de verdeling voor uitgevers?

Algemene informatie over de Uitgeversverdeling vindt u hier. De relevante documenten voor de Uitgeversverdeling vindt u hier.


Vorige paginaterug naar auteurs en uitgevers