Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.


Bezig met verzenden...
Sluiten

Stichting Reprorecht wil in de toekomst alle correspondentie digitaal versturen.

Als u toekomstige correspondentie, facturen, etc. digitaal wilt ontvangen, vul dan hier uw (facturatie)e-mailadres in.

Bezig met verzenden...
Sluiten

Stel een nieuw wachtwoord in voor uw account


Bezig met verzenden...
Sluiten

U heeft uw Verklaring Geen Gebruik succesvol bevestigd.Binnen 3 weken ontvangt u van ons een creditfactuur. U kunt onderstaand uw e-mailadres voor digitale facturen opgeven. Als u geen e-mailadres opgeeft, verzenden wij de factuur naar het e-mailadres waarop u de Verklaring ontving.


Bezig met verzenden...
Sluiten
English

Hoe worden de vergoedingen verdeeld?

Ieder jaar verdeelt Stichting Reprorecht de geïncasseerde vergoedingen onder de makers, zoals de schrijvers, fotografen en uitgevers van de boeken, tijdschriften en kranten waaruit gekopieerd wordt. Hoe dit precies gebeurt staat in ons Reglement Uitkeringen, dat door de Minister van Justitie is goedgekeurd. Het College van Toezicht Auteursrecht ziet toe op de uitvoering. 

Stichting Reprorecht int zowel vergoedingen voor het kopiëren uit Nederlandse en buitenlandse publicaties.

Vergoeding voor het kopiëren uit Nederlandse publicaties

De vergoedingen die Stichting Reprorecht int voor het kopiëren uit publicaties uit Nederland verdelen wij op verschillende manieren. Hier leest u hoe u in aanmerking kunt komen voor een vergoeding.

Buitenlandse vergoedingen

Er wordt ook gekopieerd uit buitenlandse werken. De reprorechtvergoedingen die we daarvoor innen betalen we uit via onze zusterorganisaties in het buitenland. Deze zusterorganisaties zijn met Stichting Reprorecht verenigd in de International Federation of Reproduction Rights Organisations (IFRRO)

Wilt u meer weten?

Meer gedetailleerde informatie over de verdeling van de vergoedingen vindt u in ons jaarverslag.