Wilt u in de toekomst uw reprorechtfactuur digitaal ontvangen?Vul dan hier uw e-mailadres voor digitale facturen in.


Bezig met verzenden...
Sluiten
English

Een vergoeding voor kopiëren uit uw publicaties

Stichting Reprorecht zorgt ervoor dat auteurs en uitgevers een reprorechtvergoeding krijgen als er uit hun werk gekopieerd wordt.

Bedrijven en instellingen maken kopieën uit kranten, tijdschriften en boeken. De makers van deze publicaties (bijvoorbeeld schrijvers, fotografen en uitgevers) hebben recht op een vergoeding. 

De Minister van Justitie heeft ons, Stichting Reprorecht, in 1985 aangewezen om de reprorechtvergoedingen te incasseren en vervolgens te verdelen onder de schrijvers, vertalers, fotografen, illustratoren en uitgevers.

Hoe werkt het?

Stichting Reprorecht sluit overeenkomsten met bedrijven, en overheids- en onderwijsinstellingen die kopiëren. Dat kunnen regelingen met koepelorganisaties zijn, of individuele afspraken. Vervolgens sturen we een keer per jaar of een keer per twee jaar een factuur.

Het geld dat we innen verdelen we volgens het Reglement Uitkeringen, dat is goedgekeurd door de Minister van Justitie. 

Digitaal kopiëren

De technologische ontwikkelingen staan niet stil: het onderwijs, de overheid én het bedrijfsleven kopiëren auteursrechtelijk beschermd materiaal steeds vaker digitaal. Daarom breidt Stichting Reprorecht haar dienstverlening steeds verder uit.